Hillside Corporate Finance is dé specialist op gebied van bedrijfsovernames en bedrijfsfinancieringen.


Diensten voor ondernemers

Hillside Corporate Finance begeleidt op het gebied van bedrijfsverkoop, fusies en overnames, bedrijfsfinancieringen en groeifinancieringen. De beste deal met een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingen bij het verkrijgen of optimaliseren van financieringen bij banken, informals of private equity/venture capital partijen. Hillside Corporate Finance richt zich met name op het middenbedrijf, familiebedrijven en grootbedrijven.

Kopen van een bedrijf

U bent ambitieus en wilt groeien met uw bedrijf. Dat lukt niet autonoom of niet snel genoeg. Met het overnemen van een andere onderneming kunt u de groei van uw bedrijf versnellen. Belangrijke vraag is hoe een overname past in uw strategie. Een overname kan interessant zijn om schaalvoordelen te bereiken, uw marktpositie te versterken, specifieke knowhow te verkrijgen of uw diensten- of productenpakket uit te breiden. Bij het overnameproces is het belangrijk om u te behoeden voor mogelijke valkuilen.

De specialisten van Hillside Corporate Finance zorgen ervoor dat het proces goed verloopt. Wij zorgen voor een effectief en efficiënt proces, waarbij het optimale resultaat wordt behaald. Hierbij wordt er gekeken wat de beste transactie is, aandelen of toch activa/passiva. Wij bieden ook advies en begeleiding als het gaat om de eerste fase van integratie, samen met u komen tot een 100 dagen plan.

Of het nu gaat om een strategische acquisitie, een Management Buy-In (MBI) of een Management Buy-Out, Hillside Corporate Finance ondersteunt u optimaal tijdens het hele traject. Zodat u alle aandacht kunt blijven besteden aan uw bedrijf.

Verkopen van een bedrijf

U wilt uw bedrijf verkopen? U wilt een onderdeel van uw bedrijf verkopen of wellicht speelt er overdracht van het bedrijf binnen de familie? Wellicht bent u al benaderd door een mogelijke koper, heeft u zelf de ideale koper al op het oog of misschien bent u op zoek naar een koper.

Voor de meeste ondernemers is de verkoop van het bedrijf een eenmalige gebeurtenis. Maar wel een van de belangrijkste op het zakelijk vlak. Prijs is niet het enige waar het uiteindelijk om gaat. Er zijn meer zaken die een belangrijke rol spelen. Voor een succesvolle verkoop is een goede voorbereiding belangrijk. Wij gaan met u in gesprek over wat u wilt bereiken met de verkoop en wat voor u echt belangrijk is. Hierbij komt ook verkoopvoorbereiding aan de orde:

is de juridische structuur van uw bedrijf optimaal?
is de organisatie van uw bedrijf al voorbereid?
zijn er verbeteringen mogelijk als het gaat om het werkkapitaal?
is er al kritisch gekeken naar contracten met leveranciers, afnemers en medewerkers?

Hillside Corporate Finance ondersteunt u tijdens het hele traject optimaal: van voorbereiding tot en met de daadwerkelijke overdracht.


Financieringsadvies

U wilt de activiteiten van uw bedrijf uitbreiden of u staat voor een grote investering of overname. Dan is het verstandig om uw financiering goed onder de loep te nemen. Hillside Corporate Finance organiseert bedrijfsfinancieringen en begeleidt bij de contacten met de verstrekkers van kapitaal. Deze dienst wordt ook wel ‘Debt Advisory’ genoemd.


Een financiering is meer dan alleen rente en aflossingen. De financiering moet aansluiten bij de geldstromen van uw bedrijf. Banken verstrekken financieringen, maar inmiddels is het aanbod voor bedrijven flink uitgebreid als het gaat om financieringen. Soms kan het zgn ‘stapelen’ van meerdere financieringen de beste oplossing zijn. Wij onderhouden uitstekende relaties met de diverse banken, mezzanine fondsen (in Nederland en daar buiten), regionale ontwikkelings maatschappijen, private equity fondsen of specialisten op gebied van asset based financieringen. Hillside Corporate Finance biedt maatwerk en zorgt voor financiering tegen de beste condities.

Waardemanagement

Natuurlijk vraagt u zich bij verkoop af wat uw bedrijf waard is. Voor een geslaagde transactie is een onafhankelijke waardebepaling cruciaal. Uw onderneming moet tenslotte de waardering krijgen die het verdient. Met een goede waardebepaling kunt u als verkoper een goed onderbouwde vraagprijs bepalen en als koper een goed onderbouwd bod uitbrengen. Waarderen is vaak argumenteren en dat kunnen wij goed. Hiervoor heeft Hillside Corporate Finance de Hillside Waarde Monitor ontwikkeld. U krijgt hiermee een waardebepaling van uw bedrijf waarbij niet alleen gekeken wordt naar de toekomstige kasstromen, maar ook naar recente transacties in uw sector.

U krijgt hiermee ook direct inzicht hoe u de waarde van uw bedrijf kunt beïnvloeden. Tevens krijgt u inzicht in de factoren die uiteindelijk de transactieprijs bepalen, het Koopprijsmechanisme.


Heeft u in het kader van een juridisch of fiscaal geschil, echtscheiding of overlijden een waardebepaling van uw bedrijf nodig? Hillside Corporate Finance werkt nauw samen met gespecialiseerde register valuators en zorgt voor de juist match.

 

Strategisch Advies

Als ondernemer bent u dagelijks bezig met de operationele gang van zaken van uw bedrijf. U kunt dan het overzicht verliezen, u heeft niet meer de helikopter-view. Hierdoor groeit uw bedrijf minder hard dan het zou kunnen. Een ‘verse’ blik op uw bedrijf van Hillside Corporate Finance biedt u nieuwe inzichten over de potentie en kansen van uw onderneming. De basis hiervoor wordt gevormd door de Hillside Groei Monitor. U krijgt hiermee een goede markt-, bedrijfskundige en financiële analyse. Met een goede SWOT analyse krijgt u een goed beeld van de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van uw bedrijf. Dit vormt o.a. de basis om een goede, robuuste bedrijfsstrategie te ontwikkelen.