Hillside Corporate Finance is dé specialist op gebied van bedrijfswaarderingen en bedrijfsovernames.


Waardebepaling van uw onderneming

Hillside Corporate Finance is specialist op het gebied van bedrijfswaarderingen, bedrijfsverkoop, fusies en overnames, bedrijfsfinancieringen en groeifinancieringen. De beste deal met een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingen bij het verkrijgen of optimaliseren van financieringen bij banken, informals of private equity/venture capital partijen. Hillside Corporate Finance richt zich met name op het middenbedrijf, familiebedrijven en grootbedrijven.

Bel 030 - 227 3233 of mail info@hillsidecf.nl voor meer informatie.


Waardebepaling

U overweegt uw bedrijf (deels) te verkopen of er spelen andere vraagstukken waardoor u een waardebepaling van uw bedrijf nodig heeft? De uitkomst van een waardebepaling biedt u het inzicht om goed voorbereid een verkoopproces in te gaan. Een bedrijfswaardering is meer dan alleen het invullen van financiële modellen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de positie van uw onderneming in de markt, de strategie, de afhankelijkheden en de waardestuwers.


Niet iedere waardebepaling is even uitgebreid. In veel gevallen volstaat een indicatieve waardebepaling waardoor de kosten een stuk lager zijn voor u. Hillside heeft uitgebreide ervaring met bedrijfswaarderingen en bespreekt graag met u wat in uw situatie de beste aanpak is.

Waardemanagement

Natuurlijk vraagt u zich bij verkoop af wat uw bedrijf waard is. Voor een geslaagde transactie is een onafhankelijke waardebepaling cruciaal. Uw onderneming moet tenslotte de waardering krijgen die het verdient. Met een goede waardebepaling kunt u als verkoper een goed onderbouwde vraagprijs bepalen en als koper een goed onderbouwd bod uitbrengen. Waarderen is vaak argumenteren en dat kunnen wij goed. Hiervoor heeft Hillside Corporate Finance de Hillside Waarde Monitor ontwikkeld. U krijgt hiermee een waardebepaling van uw bedrijf waarbij niet alleen gekeken wordt naar de toekomstige kasstromen, maar ook naar recente transacties in uw sector.

U krijgt hiermee ook direct inzicht hoe u de waarde van uw bedrijf kunt beïnvloeden. Tevens krijgt u inzicht in de factoren die uiteindelijk de transactieprijs bepalen, het Koopprijsmechanisme.


Heeft u in het kader van een juridisch of fiscaal geschil, echtscheiding of overlijden een waardebepaling van uw bedrijf nodig? Hillside Corporate Finance werkt nauw samen met gespecialiseerde register valuators en zorgt voor de juist match.

 

Strategisch Advies

Als ondernemer bent u dagelijks bezig met de operationele gang van zaken van uw bedrijf. U kunt dan het overzicht verliezen, u heeft niet meer de helikopter-view. Hierdoor groeit uw bedrijf minder hard dan het zou kunnen. Een ‘verse’ blik op uw bedrijf van Hillside Corporate Finance biedt u nieuwe inzichten over de potentie en kansen van uw onderneming. De basis hiervoor wordt gevormd door de Hillside Groei Monitor. U krijgt hiermee een goede markt-, bedrijfskundige en financiële analyse. Met een goede SWOT analyse krijgt u een goed beeld van de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van uw bedrijf. Dit vormt o.a. de basis om een goede, robuuste bedrijfsstrategie te ontwikkelen.